Вівторок, 07.05.2024, 10:32
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Січень » 22

Вдень соборності та злуки,

З заходу на схід.

Всі візьмемося за руки .

Бо один ми рід.

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

 Акт возз’єднання УНР та ЗУНР – історичний факт, який показав безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ, протиставити українців один одному. 

Все ж варто відзначити, що, незважаючи на свою недтривалість, проголошення Акту злуки стало могутнім виявом волі українців до етнічної й територіальної консолідації, свідченням їх самовизначення, становлення політичної нації. Адже це стало першим за 600 років реальним кроком до об'єднання українських земель, що вплинув на подальші національно-політичні процеси в Україні.

Одна з наймасштабніших акцій з нагоди Дня соборності України пройшла в 1990 році. 21 січня патріотичні сили організували "живий ланцюг" між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом як символ духовної єдності людей східних і західних земель України. За різними оцінками, в акції брало участь від 0,5 до 3 мільйонів українців. В кінці 2000-х років в Україні почали відроджувати традицію створення "живих ланцюгів", що символізують єдність українського народу.

Здобутки попереднiх поколiнь продовжують своє життя в поколiннях прийдешнiх. Вони допомагають, пiдтримують зберiгати найсвятiше — пошану до наших батькiв, дiдiв; справу боротьби за Українську державу.

Ми маємо розуміти, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

 Не оминула ця визначна подія і   нашу школу.

З метою  виховання в учнів  нацiональної свiдомостi i людської гiдностi, вiдродження паросткiв духовностi, формування рис громадянина Української держави, пробудження iнтересу до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу, виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, вчителями школи проведений вихоний захід «Співаєм славу тій події і тепер»

Будьмо єдині! Схід і Захід разом!

Переглядів: 530 | Додав: vaszil1 | Дата: 22.01.2016 | Коментарі (0)