Четвер, 02.05.2024, 21:23
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Листопад » 10

День писемності та мови

9 листопада разом із всією Україною Чомонинська ЗОШ відзначала День української писемності та мови.

Святкували як старші , так і молодші школярі.

У 3 класі вчителем української мови було проведено відкритий урок присвячених Дню української писемності та мови, де учні виконували різні завдання мовленнєво-комунікативний дидактичний матеріал був підібраний та тему української мови та писемності. Урок проходив у формі змагання. Учні із задоволенням виконували різні завдання, чим заробляли бали для своєї команди. Школі показали, що вони знають і шанують українську мову.

Вчителям української мови та літератури Кешеля Т.С. проведена урочиста лінійка для 5-9 класів «До мови доторкнемося серцем» на якій йшлося про історію цього Дня, популяризацію українського слова.

Учнями старших класів було підготовлено повідомлення про «Велетів духу і слави української мови», про тернистий шлях української мови, також проходив конкурс читців поезії.

І звичайно, не обійшлось без українського гумору. Учні підготували невеличкі сценки жартівливого характеру, пов’язані з мовою, чим урізноманітнили програму святкування. Свято доповнили книжкова виставка та учнівські роботи присвячені святу.

І на останок пролунав гімн українській мові.

Також у день свята у Чомонинській школі стартував ХVІІІ Міжнародний конкурс з української мови ім.Петра Яцика.

Учні довели, що володіють українською мовою, знають її історію.

 

Переглядів: 572 | Додав: vaszil1 | Дата: 10.11.2017 | Коментарі (0)