Четвер, 02.05.2024, 08:00
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Березень » 11

Húsvét közeledik! Ebből az alkalomból a Csongori Általános Iskolában "Húsvéti kiállítást" szerveztünk.

A gyerekek különböző dekorációkat készítettek az ünnepi asztalra, illetve elsajátították a tojás festés fortélyait

Переглядів: 430 | Додав: vaszil1 | Дата: 11.03.2019 | Коментарі (0)

Уже більше століття березневі дні називаємо шевченківськими і вклоняємось Кобзареві – в думках, у прочитанні його творів, у присвяченні йому поезій, картин, вистав.

Сьогодні 11 березня у Чомонинській ЗОШ І-ІІ ступенів відзначають 205-ту річницю від дня появи на світ Українця з великим баченням – Тараса Григоровича Шевченка.

Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне. Його творчість зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Про те, що його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були і залишаються думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів.

Свято проходило в головному фойє школи. Бібліотекарем було підготовлено виставку «Ми тебе не забули,Тарасе!», а також була оформлена виставка учнівських малюнків, пов’язаних із життям та творчістю Тараса Григоровича Шевченка.

Учні молодших класів також долучилися до святкування. Вони із задоволенням декламували вірші Т.Г. Шевченка для дітей, та підготували дивовижні малюнки, що увійшли до загальної виставки учнівських малюнків.

Учні 8- их класів підготували презентацію «Життєвий і творчий шлях Т.Г. Шевченка», яку доповнила презентація, підготовлена учнями 9-их класів «Т. Г. Шевченко — геніальний поет, мислитель, пророк національного відродження в Україні».

Конкурс літературного читання поезій Тараса Шевченка проходив серед учнів старших класів. Учні із запалом декламували вже такі знайомі і улюблені всіма поезії великого поета на українській і на угорській мовах.

А учні 7-А класу, із захватом розіграли сценку-колаж до поеми «Причина».

А на останок, прозвучав уривок з вірша «Заповіт» трьома мовами (українською, угорською та англійською мовами.).

Завершилось свято хвилиною мовчання…

 

Переглядів: 417 | Додав: vaszil1 | Дата: 11.03.2019 | Коментарі (0)