Четвер, 02.05.2024, 12:48
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Листопад » 09

 9 листопада – Міжнародний день боротьби проти фашизму, расизму і антисемітизму. В ніч з 9 на 10 листопада 1938 року почався масовий єврейський погром у Німеччині, що отримав назву «Кришталевої Ночі», або «Ночі розбитих вітрин». Трагедія «Кришталевої ночі» у 1938 році поклала початок Холокосту – масовому насильству стосовно єврейського народу, яке призвело до загибелі близько         6 000 000 євреїв

В ХХІ столітті людство має задуматися, що такі нелюдські методи ні до чого хорошого не призведуть. І пам’ятати, що кожна нація може бути піддана дискримінації. Тому треба поважати себе, своїх сусідів і взагалі всі нації світу.

Метою поминання цього дня було бажання висловити протест проти нетерпимості і виступити на підтримку взаємоповаги та толерантності.

Давайте вчитися на помилках минулого і прагнути уникати їх у сьогоденні та в майбутньому. Настав час задуматися, що пропаганда війни, національної та релігійної ворожнечі, образа нації чи особистості за національними ознаками, неповага до релігійних і національних святинь ні до чого доброго не призведуть. Жодна нація не може бути піддана дискримінації у будь-який спосіб. 

Поважаймо себе і всі нації світу. Поважаймо самобутність, неповторність та особливість кожного. Тільки таке усвідомлення сприятиме міжнаціональній злагоді. Тільки за таких умов мир буде завжди і всюди.

Переглядів: 590 | Додав: vaszil1 | Дата: 09.11.2015 | Коментарі (0)

У нашій школі 9 листопада 2015 року у день вшанування пам'яті Преподобного Нестора літописця, відзначили День української писемності та мови. Учителями української мови та літератури була проведена літературно-музична композиція «О мово, музико, калино - Бальзам цілющий для душі». Був святково прибраний зал та  організована виставка довідкової літератури мовно-літературного та історичного напрямків. Мета літературно-музичної композиції: формувати розуміння того, що українська мова - наш скарб; розширювати знання про красу і багатство української мови; виховувати любов до української мови, рідного краю, його традицій.

Переглядів: 503 | Додав: vaszil1 | Дата: 09.11.2015 | Коментарі (0)