Четвер, 02.05.2024, 15:21
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Листопад » 20

У 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам ввести в практику святкування Всесвітнього дня дитини як дня світового братерства і взаєморозуміння дітей, присвяченого діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

ООН запропонувала урядам святкувати цей День в будь-який з днів, який кожен з них визнає доцільним. 20 листопада знаменує день,  який Асамблея прийняла в 1959 році Декларацію прав дитини, а в 1989 році – Конвенцію про права дитини.

Конвенція ООН про права дитини, яка є основним документом, що визначає правові стандарти у сфері захисту прав дитини, була ратифікована Україною ще 27 лютого 1991 року і набула чинності 27 вересня 1991 року.

Діти і підлітки - найбільш уразливі члени будь-якого суспільства. У сучасному світі їхні інтереси і права як найбідніших, так і в розвинених країнах часто порушуються. Незадовільні умови життя є одними з найпоширеніших порушень прав дітей. Без гідного і безпечного житла, без водопроводів та санітарних вузлів дітям набагато складніше жити і розвиватися. Здоров'я не може бути міцним в антисанітарних умовах, а право на гру не може бути здійснено за відсутності безпечного місця для ігор.Міжнародний день захисту дітей - це, перш за все, нагадування дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного та психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці як необхідних умов для формування гуманного і справедливого суспільства.

Хотілось би, щоб всі діти в Україні знали та розуміли свої права. Знали, що є право, закон, який не тільки захищає, але й говорить про важливість участі дітей в процесі розбудови демократичного, цивілізованого суспільства, суспільства, яке враховує інтереси кожного з своїх членів.

Переглядів: 548 | Додав: vaszil1 | Дата: 20.11.2015 | Коментарі (0)